Jenkei Dániel, 2024.05.08. | Vízilabda

Magabiztosan nyert a VasasPlaket a BVSC ellen szerda este, és így egy győzelemre került a bajnoki döntőtől.

OB I, elődöntő, 1. mérkőzés
VasasPlaket
  BVSC-Zugló 14-11 (4-2, 5-4, 3-2, 2-3)
Komjádi uszoda, 600 néző.

Vezette: Ercse, Kollár. 

Vasas: Lévai – Konarik 2, Bátori, Randjelovics, Gábor L. 2, Dedovics 1, Burián 4. Csere: Zerinváry 1, Bedő, Batizi 2, Lakatos 1, Sélley-Rauscher 1, Tasi.
Edző: Szlobodan Nikics

BVSC: Gyapjas V. – Mészáros M. 2, Csacsovszky E., Horváth Á., Csacsovszky A., Tátrai D. 1, Gyárfás 5. Csere: Bundschuh, Balogh B., Kovács P. 1, Gál D. 1, Mészáros Cs. 1, Csapó M.
Edző: Kemény Kristóf

A 7 pontig tartó párharc állása 6-3 a Vasasnak.


Hamar kiderült, hogy a mieink nemcsak fizikálisan, hanem mentálisan is igencsak felkészültek a bajnoki elődöntőre, hiszen a nehézségekből is sikerült előnyt kovácsolni.

Gondolunk itt arra, hogy szerb kulcsemberünk, Sztrahinja Rasovics eleve nem tudta vállalni a játékot, Bedő Krisztiánt pedig az első támadások egyikénél kiszórták végleg cserével.

A mieink lendülete azonban nem csökkent, Burián vállalta a góllövés javát az elejétől kezdve, így már 4-2-re vezettünk az első negyed után. A negyediket éppenséggel a dudaszó pillanatában vágta be Zerinváry Lóri. Jó volt látni az ő gólörömét, ahogy Lévai tombolását a kapunkban.
 


A folytatásban aztán egyre többen szóltak hozzá a meccshez, többnyire gyönyörű összjátékok, vagy precíz fórmegjátszások után. A végére nyolcan is feliratkoztak a góllövők közé a mieink részéről, ami mindent elmond a csapat teljesítményéről.

Ennek a vége nem is lehetett más, mint egy abszolút kézben tartott, magabiztos Vasas-győzelemmel záruló meccs, ami után zúghatott a "szép volt, fiúk!" a lelátóról, hiszen drukkereink is ismét hozzátették a magukét a sikerhez.

Ha ugyanezt az arcát mutatja Szlobodan Nikics legénysége, akkor már péntek délután, a Szőnyi úton bajnoki döntőbe juthatunk. Tizenkét esztendő után nagy dolog lenne ez, de ahogy mondani szokták, a munka még nincs elvégezve... A mai miatt viszont már önmagában jár a kalapemelés!

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések